Antić objavio spisak za Austriju i Farska Ostrva

BEOGRAD, 29. maja 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je spisak 23 igrača za sledeće dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Radomir Antić izjavio je je utakmica sa Austrijom 6. juna u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prvo od "dva finala" koja čekaju njegovu ekipu u bliskoj budućnosti.

"To je za nas prvo od dva finala. Imamo veliki respekt prema Austrijancima. Oni su u odnosu na prošlu godinu promenili selektora, a novi ima nadimak vatrogasac. Austrijanci će pokušati sve da u Beogradu pronađu šansu koja će ih vratiti u igru", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Selekcija Austrije, posle pet mečeva, zauzima četvrto mesto u grupi sa sedam bodova, pet manje od vodeće Srbije.

Srpski selektor, međutim, tvrdi da ta činjenica neće "uspavati" njegovu ekipu.

"Sve navodi na to da moramo da budemo ozbiljni. Imaćemo dosta vremena za pripremu utakmice, moramo pre svega da razmišljamo o svojoj igri. Želimo da dođemo do pozitivnog rezultata i zato neće biti opuštanja. Imam poverenja u igrače i to mi uliva optimizam", kazao je Antić.

Nakon utakmice sa Austrijom 6. juna, reprezentacija Srbije četiri dana kasnije ide u goste Farskim Ostrvima.

"Trenutno se nalazimo u privilegovanoj situaciji. Rekao sam i ranije, da put u Južnu Afriku vodi iz Beograda. Prvi smo u grupi, i ako dobijemo preostale utakmice kod kuće, ići ćemo na Svetsko prvenstvo", poručio je Antić.

Na spisku od 23 igrača za utakmicu sa Austrijom i Farskim Ostrvima, koji je Antić danas objavio, nalaze se i trojica fudbalera iz domaćeg prvenstva - Ivan Obradović (Partizan), Nenad Milijaš (Crvena zvezda) i Bojan Isailović (Čukarički).

Antić je pozvao sledeće igrače:

Golmani: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković, Bojan Isailović.

Odbrana: Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Neven Subotić, Antonio Rukavina, Aleksandar Luković, Ivan Obradović i Aleksandar Kolarov.

Sredina terena: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Gojko Kačar, Miloš Krasić, Boško Janković, Milan Jovanović i Miralem Sulejmani.

Napad: Nikola Žigić, Marko Pantelić i Danko Lazović.

"Voleo bih da na spisku ima više od trojice igrača iz domaćih klubova. Stalno sam u kontaktu s ljudima iz našeg fudbala i pratim šta se dešava. Ova trojica su igrama u reprezentaciji potvrdili svoje kvalitete, a vrata nacionalnog tima otvorena su i za sve ostale igrače", kazao je Antić.

Selektor Srbije podsetio je i da na utakmici sa Austrijom neće moći da računa na napadača Nikolu Žigića zbog parnih žutih kartona, ali da će napadač Rasinga pomoći ekipi u utakmici sa Faranima.

Antić je dodao da na spisku nema igrača sredine terena Dinama iz Kijeva Miloša Ninkovića, koji je dobio virusnu upalu pluća.

"Očekujam da na pripremama za ove utakmice nećemo imati pehove. Svi igrači koji su se našli na spisku svojim ponašanjem i igrom izborili su status reprezentativaca", zaključio je Antić.

Reprezentacija Srbije okupiće se u ponedeljak u 12 sati u Kovilovu, gde će raditi do subotnje utakmice sa Austrijom, koja se igra od 20.30 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.

Pogledajte još