Đoković u trećem kolu

BEOGRAD, 29. maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković pobedom je završio meč koji je u četvrtak bio prekinut zbog mraka i tako izborio plasman u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske trijumfom od 3:0 nad Ukrajincem Sergijom Stahovoskim.

Četvrti nosilac Đoković pobedio je u današnjem setu sa 6:1, dok je jucerašnja dva dobio sa 6:3 i 6:4.

Novak Đoković rekao je da je drugi set bio ključni u duelu sa Sergejom Stahovskim u drugom kolu otvorenog prvenstva Francuske.

Đoković je meč koji je prekinut u četvrtak uveče zbog mraka završio danas za pola sata, pobedivši rivala sa 6:1, dok je jučerašnja dva dobio sa 6:3 i 6:4.

"Mislim da je drugi set bio ključan. Stahovski je vodio sa 4:1, bio motivisan da pobedi, iskoristio je moju defanzivnu igru, iako zbog visine ne deluje kao igrač koji je efikasan na šljaci. To je, međutim, varka, što se moglo videti i danas. Izvadio sam ipak taj set i današnji je bio rutina", rekao je Đoković novinarima posle pobede.

Četvrti nosilac Rolan Garosa rekao je da očekuje teže mečeve u nastavku turnira.

"Kao i na svakom grend slemu, što smo bliže kraju to su protivnici nezgodniji i iziskuju mnogo više truda nego u prvih par kola. Meni nije išlo u korist što nisam imao relativno dug meč u prvom kolu i dugih poena da uđem u ritam. Danas je bilo malo bolje. U sledećem kolu me očekuje jedan od specijalista za šljaku, tako da očekujem dug meč sa više napora", rekao je Đoković.

Đoković u trećem kolu igra s pobednikom meča Filipa Kolšrajbera iz Nemačke i Huana Karlosa Ferera iz Španije.

Pogledajte još