Ipak procureli testovi za malu maturu?!

Pojedini nastavnici tvrde da su ih deca dan pred polaganje završnog ispita iz srpskog jezika zvala da im pomognu u rešavanju konkretnih pitanja - upravo onih koji su se u ponedeljak našli na testu.

„Nekoliko učenika kojima sam držala privatne časove i pripremala ih za završni ispit u nedelju me je pitalo da im pomognem oko odgovora na određena pitanja. Bila sam šokirana kada sam ocenjujući testove shvatila da je reč o identičnim zadacima“, ispričala je nastavnica škole na Paliluli. „U školi, od kolega, nisam čula da su videli test.“

Slično priča i nastavnica srpskog iz škole na Novom Beogradu. Ona kaže da o tome pričaju deca, ali ne i nastavnici. Testovi su, kažu, kružili među decom, na „Fejsbuku“ i bili su prosleđini elektronskom poštom. Bar prema saznanjima „Novosti“, nisu se prodavali ispred škola.

Naš reporter je komplet od tri testa iz matematike, od kojih će jedan, navodno, u utorak da izvuče ministar prosvete Žarko Obradović, i koji će osmaci rešavati, nabavio od đaka po ceni od 2.000 dinara. Navodno, kada su se pre nekoliko dana pojavili, zadaci su koštali i do 500 evra. Da ispitaju regularnost male mature, biće narednih dana posao Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Novosti

Pogledajte još