Srpske košarkašice se provukle do druge faze Evropskog prvenstva

0

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto je u Trelazeu u trećem kolu Grupe C pobedila Letoniju sa 62:56 (20:14, 11:10, 12:12, 19:20).

Srbija je tako takmičenje završila na trećem mestu s ukupno četiri osvojena boda, odnosno jednom pobedom i dva poraza. Kasnije o pobedniku grupe odlučiće selekcije domaćina Francuske i Velike Britanije koje imaju pobede u prva dva kola.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jelena Milovanović sa 15 poena, a sledile su je Jovana Rad sa 10 i Dajana Butulija s devet poena.

Srbija je već na početku povela i držala je prednost do pet minuta pre kraja, kada je Letonija uspela da izjednači na 48:48, ali su srpske reprezentativke u neizvesnoj završnici bile mirnije i sigurnije.

Selektor Marina Maljković nije bila zadovoljna posle pobede, ali je kazala da tim ima pravo da se raduje.

“Smatram da smo igrali loše i da nismo prikazali dobru košarku, ali to nikako ne umanjuje našu sreću zbog prolaska u drugu fazu šampionata. Tu sreću nam niko ne može oduzeti. Devojke su kasnije nego što je bilo potrebno ipak shvatile da uspeh donosi isključivo kolektiv”, rekla je Marina Maljković.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.