Zbog Tehnohemije: Uhapšeno dvoje funkcionera Agencije za privatizaciju

0

Radna grupa Uprave kriminalistične policije u saradnji sa Tužilaštvom lišila je slobode dvoje članova Komisije za utvrđivanje ispunjenosti obaveza iz kupoprodajnih ugovora Agencije za privatizaciju, zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama prilikom prodaje Tehnohemije, saopštio je MUP.

Slobode su lišeni Aleksandar Vučetić (48) iz Beograda, član Komisije za utvrđivanje ispunjenosti obaveza iz kupoprodajnih ugovora Agencije za privatizaciju i nekadašnji rukovodilac Odeljenja pravnih poslova za zastupanje Agencije za privatizaciju.

Slobode je lišena i Ljiljana Mlađan (58) iz Beograda, član Komisije za utvrđivanje ispunjenosti obaveza iz kupoprodajnih ugovora Agencije za privatizaciju i i nekadašnja direktorka Centra za pravne poslive Agencije za privatizaciju.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Miodrag Đorđević (58) iz Beograda, predsednik Komisije za utvrđivanje ispunjenosti obaveza iz kupoprodajnih ugovora Agencije za privatizaciju i nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju, koji se već nalazi u pritvoru.

Oni su, kako policija novodi, u svojstvu predsednika i članova te komisije na sednicama tog tela aprila i maja 2005. godine doneli odluku da se polovina “idealnog dela” nezavršene kuće na Senjaku u Vukovaškoj bb, prihvati kao ispunjenje izrične investisticione ugovorne obaveze Riste Gojkovića, kupca 70 odsto društvenog kapitala preduzeća Tehnohemija.

Policija navodi da su oni tom prilikom znali da je ugovorom o prodaju 70 odsto kapitala predviđena obaveza kupca da u roku od godinu dana od dana zaključenja ugovora u subjekt privatizacije investira nešto više od 29 miliona dinara.

Kao i da, kako se navodi, po nalazu konsultanske kuće iz Londona “Clyde&Co” jedna polovina te kuće nije osnovno sredstvo.

Na taj način osumnjičeni su omogućili Gojkoviću oslobađanje bankarske garancije i povraćaj 430.000 evra, koje je Gojković položio kod HVB banke radi dobijanja bankarske garancije, kao i sticanja protivpravmne imovinske koristi Gojkoviću u tom iznosu.

(Izvor: Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.