Blažič: Druge ponude me nisu zanimale, samo Zvezdina!

"Kad smo završili sezonu, odmah sam dobio informaciju da je Zvezda zainteresovana. Od tada su počeli pregovori i sve je bilo usmereno u tom pravcu. Iskreno, druge ponude me nisu mnogo ni zanimale. Zvezda je bila najkonkretnija i mislim da je ovo najbolja opcija za mene u ovom trenutku", rekao je Blažić za klupski sajt.

Blažič je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor, a u beogradsku ekipu došao je iz slovenačke Olimpije.

On je rekao da je srećan što će sarađivati sa trenerom Dejanom Radonjićem.

"Volim da igram brzo, zato sam i došao u Crvenu zvezdu, jer znam kakav je stil trenera Radonjića. Mislim da u odbrani imam mnogo prostora da napredujem i zaista ću dati sve od sebe da budem najbolji", rekao je 22-godišnji Slovenac.

Blažič je profesionalnu karijeru počeo u Triglavu sa 17 godina, a poslednje dve sezone igrao je za Olimpiju, sa kojom je osvojio dva nacionalna kupa Slovenije.

"Prva godina u Olimpiji je bila turbulentna. Trebalo mi je vremena da se naviknem na tako kvalitetno takmičenje kao što su Jadranska liga i Evroliga. Prošle sezone sam dobio priliku da se nametnem i mislim da sam ukazanu šansu iskoristio. Ovo će sada biti novi korak za mene i mislim da je Crvena zvezda idealna sredina", kazao je Blažič.

Blažič će u narednom periodu igrati američku letnju ligu za ekipu Milvokija.

"Nisam draftovan, a ovo će mi biti idealna prilika da iskusim kako se igra u Americi, da se odmerim u odnosu na igrače koji su na pragu NBA i proverim da li postoji mogućnost da posle Zvezde napravim još jedan korak napred. Ipak, pre svega toga želim da se dokažem u Beogradu i sa Zvezdom da osvajam trofeje", rekao je Blažič.

On je kazao da je košarku zavoleo zbog Majkl Džordana.

"Košarka nije bila moja prva ljubav. Počeo sam prvo da treniram hokej, već sa šest, sedam godina, a onda sam uz Majkl Džordana zavoleo košarku koju sam počeo da igram sa 10 godina i odmah sam se zaljubio"
, naveo je slovenački košarkaš.

Blažič je rekao da hala Pionir, u kojoj Zvezda igra domaće utakmice, ima specifičan ambijent za igranje i da jedva čeka da to doživi.

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.