Srđan Marjanović promovisao knjigu: "Žice" kao slika života

Promociji je prisustvovala kompletna Riblja čorba, Dragi i Žika Jelić (YU grupa), Vlada Janković Džet, Zafir Hadžimanov, članovi sastava S vremena na vreme, DAG, Texas Flood, događaj je svojim dolaskom ulepšala Suzana Mančić. O knjizi i autoru nadahnuto su govorili, u ime izdavača, Petar Arbutina i rok poslenik Petar Peca Popović, a Marjanović je, između ostalog, izrazio nadu da će, posle autobiografskih knjiga Vlade Džeta, Miše Aleksića (Riblja čorba) i Milića Vukašinovića, i njegovo štivo biti podsticaj još nekom od kolega iz sveta rokenrola da se izrazi na taj način:

„Ova knjiga nije ego trip, nije napisana zbog svog glavnog junaka, njenog pisca, već zato što je sazrela da se napiše. Nudili su mi da to učinim mnogo ranije, ali sam smatrao da ne mogu da je napišem sa 40 godina. Kad oko vas počnu loše stvari da se dešavaju, ukapirate da nije sve cveće. Pošto su takve stvari počele meni da se događaju, imao sam potrebu da podelim to sve. Šest meseci sam knjigu radio, kad sam je završio osetio sam ogromno olakšanje, kao da sam nekom ispričao to što me je tištilo ceo život“.

Suština knjige je, kaže – ljubav.
„Bez nje se ne može. Ako je nema – venete kao biljka. Koliko god ostale stvari išle kako treba, sve to nije važno ako nemate tu suštinu. Cela knjiga je razgovor sa samim sobom – priča o uspehu, neuspehu, ljudima koji vas okružuju. One koji volite – poenta priče je, dok su oni živi, dok su pored vas, treba im stalno pokazivati ljubav“.

Srđan Marjanović ima, pored knjige, i istoimeni novi video singl:

Pogledajte još