Lampard spreman za finale FA Kupa protiv Evertona

BEOGRAD, 29. maja 2009. (Beta) - Fudbaler engleskog premijerligaša Čelsija Frenk Lampard rekao je da će igrati u finalu FA Kupa protiv Evertona pošto se oporavio od povrede kolena.

Fudbaleri Čelsija i Evertona sutra na Vembliju igraju finalnu utakmicu FA Kupa i to će biti prilika da ekipa sa Stamford Bridža osvoji prvi trofej od 2007. godine.

Takođe, trener Čelsija Gus Hidink će sutra poslednji put predvoditi ekipu pošto se vraća poslu u reprezentaciji Rusije, sa kojom se takmiči u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Spreman sam za meč. Osećam blage bolove u kolenu, ali sigurno ću igrati. Everton je disciplinovana ekipa i sve će pokušati kako bi nas sprečili da igramo 'naš fudbal'. Dobro igramo u poslednje vreme, ali nikada ne znate šta može da se dogodi", rekao je Lampard za Skaj sports.

"Utakmice u FA Kupu su veliki događaji, pogotovo za ekipu kakva je Everton. Prilika da igrate u finalu, mnogobrojni navijači na stadionu, televizijski prenos širom sveta - to su veliki motivi za svakog igrača", dodao je Lampard.

U ekipi Čelsija neće biti Džoa Kola i Paula Fereire, ali se u tim vraća Beleti, a meč će najverovatnije početi napadač Nikolas Anelka.

Trener Evertona Dejvid Mojes neće moći da računa na Fila Jagelku, Mikela Artetu, Viktora Aničebea i Jakubua Ajegbenija. Očekuje se da će u prvoj postavi biti Luj Saha, kao i Džek Rodvel i Den Gosling.

Pogledajte još