Jovana Brakočević najbolja odbojkašica Lige šampiona

0

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević biće proglašena za najbolju igračicu Lige šampiona u 2013. godini 28. juna na "Gala večeri CEV" u Beču, dok će na istoj svečanosti potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OŠ) Vladimir Grbić dobiti nagradu za "životno delo".

Brakočevićeva je jedina odbojkašica u Evropi sa tri titule najbolje igračice (MVP) na tri najznačajnija takmičenja Evropske odbojkaške konfederacije: Prvenstvu Evrope 2011, Evropskoj ligi 2011. i Ligi šampiona 2013. godine.

Prošle sezone, u dresu Vakifbank Istanbula, osvojila je titulu i proglašena je za MVP Finalnog turnira, iako je prvi put u karijeri igrala u LŠ.

Grbić je ujedno i član Komisije za razvoj odbojke Svetske odbojkaške federacije (FIVB), “Odbojkaške kuće slavnih” i “Odbojkaške Aleje slavnih”.

U dresu reprezentacije osvojio je ukupno 13 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača, a 2000. godine proglašen je za najboljeg igrača u Evropi.

Na svečanosti u Beču biće obavljen i žreb za Ligu šampiona 2014. u obe konkurencije.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.