Formiran Savet za sprečavanje nasilja u sportu

BEOGRAD, 29. maja 2009. (Beta) - Savet za sprečavanje nasilja u sportu, čiji je predsednik premijer Srbije Mirko Cvetković, održao je konstitutivnu sednicu, na kojoj je za zamenika predsednika izabran ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Kako je saopšteno iz Vlade, komisija će u budućnosti inicirati i predlagati mere i aktivnosti za sprečavanje nasilja, koje je sve češhe prisutno u sportu i zahteva reakciju države.

Odlukom Vlade na funkcije potpredsednika ovog tela imenovani su ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i ministarka pravde Snežana Malović.

Za članove Saveta imenovani su vršilac dužnosti republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović, vršilac dužnosti predsednika Vrhovnog suda Nata Mesarović, predsednik skupštinskog odbora za omladinu i sport Milan Vučković i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

U Savetu će se naći i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić, predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović.

Za članove Saveta izbrani su i predsednik Udruženja sportskih novinara Vladimir Dedić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i predsednik Sportskog saveza Srbije Vojislav Tabački.

Pogledajte još