Sauna: GSP greje i na 35 stepeni

0

Saobraćaj u Beogradu ovih dana stvorio je velike probleme, što zbog prelaska na letnji red vožnje i smanjenog broja vozila, što zbog grejanja u vozilima koje vozači ne mogu da isključe.

“Saobraćaj u Beogradu zasad se obavlja bez većih zastoja, ali zbog prelaska na letnji red vožnje i smanjenja broja vozila stvorili su se problemi u prevozu, gužve u saobraćaju i u vozilima”, kažu u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ i dodaju da je zbog većeg broja putnika i dužeg zadržavanja vozila na stanicama građanima potrebno više vremena za ulazak u vozila.

Putnici se, pored dugog čekanja, prevoza žale i na nesnosnu toplotu u vozilima.

“Nepodnošljivo je koliko je toplo u pojedinim autobusima. Kad sam pitao vozača šta se dešava, rekao mi je da je uključeno grejanje, a da zbog nekog kvara ne može da se isključi”
, kaže Milan P. iz Beograda.

Iz GSP-a su za “Kurir” rekli da kvar, ukoliko postoji, odmah otklanjaju.
 
“Vozači samo treba da prijave kvar i mi ga u toku noći otklanjamo. U pojedinim autobusima izolacija je mnogo loša, pa od rada motora putnicima se čini da je uključeno grejanje”
, kažu u GSP.

Otkad je počeo letnji red vožnje, beogradskim ulicama saobraća 940 umesto 1.329 vozila javnog gradskog prevoza, od čega 86 tramvaja, 62 trolejbusa i 792 autobusa.

Izvor: kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.