Bijelić: Niko ne duguje više novca nego Mitrović

Nakon toga je Mitrović u odgovoru BIjeliću, upitao gradskog menadžera da li je učestvovao u ucenama i pritiscima na čelnike gradskih zdravstvenih institucija, radi Đilasovih političkih interesa.

Televizija Pink objavila je audio-snimak, u kome kako navode, Bijelić razgovara sa direktorom KBC Bežanijska Kosa Nikolom Milinićem, a iz kojeg se, prema navodima te televizije, zaključuje da je Đilas 2009. vršio pritisak na direktore zdravstvenih ustanova.

Pink je objavio snimak posle pisma Mitrovića NUNS-u u kojem je zatražio pojašnjenja povodom više  pitanja, među kojima i "da li u ponedeljak 17. juna u informativnim emisijama televizije Pink sme da objavi, kako je i zbog čega i preko koga gradonacelnik Đilas hapsio rukovodioce gradskih zdravstvenih institucija, među kojima i profesore univerziteta i pored saznanja da su nevini što im je i sam potvrdio".

"Da li smem da objavim snimak razgovora gradskog menadžera Aleksandra Bijelića sa prof. dr Nikolom Milinićem, a po nalogu gradonacelnika Đilasa, u kome se potvrđuje saznanje o nevinosti uhapšenih lekara, kao i ultimatum za ostavke iz političkih razloga"
, naveo je Mitrović u pismu.

Bijelić je na konferenciji za novinare rekao da je Mitrović čovek koji je kompletnu imperiju stvorio u vreme kada su građani Srbije "živeli sa pet maraka mesečno".

Mitrović je, kako tvrdi Bijelić, čovek koji po zvaničnim podacima kroz poreze duguje najviše novca državi, a istovremeno ne isplaćuje redovno zarade svojim zaposlenima i time krši zakone.

Bijelić je naveo i da Mitrović, koga naziva "ulizicom raznih vlasti", kroz poslednje poteze "verovatno želi da se dodvori vlasti" kako bi dobio olakšice koje je tražio.

"Smatram da je došlo krajnje vreme da nadležni organi i tužilaštvo i Republička radiodifuzna agencija počnu da rade svoj posao i da se oglase povodom onoga što je Željko Mitrović  uradio", poručio je Bijelić i najavio tužbe protiv Mitrovića i ostalih odgovornih u navedenom slučaju.

Nakon toga, Mitrović je u odgovoru Bjeliću naveo da za njega nije problem, kako tvrdi, BIjelićevo "brzo napredovanje od vozača do direktora marketinga Fudbalskog saveza Jugoslavije, pod patronatom Đilasa", već da li je učestvovao u ucenama i pritiscima na čelnike gradskih zdravstvenih institucija, radi Đilasovih političkih interesa.

Mitrović je najavio i nove detalje snimljenih razgovara o navedenom slučaju, a upitao je Bijelića i da objasni "odakle mu stan u koji se uselio neposredno po ubistvu premijera Zorana Đinđića".

Izvor: tanjug

Pogledajte još