Osam hiljada žena godišnje poveća grudi u Srbiji

Srbija se našla na naslovnim stranama svetskih tračerskih, ali i ozbiljnih specijalizovanih magazina, kad je sin popularne pevačice Šer objavio da će kod srpskih hirurga promeniti pol.

Podaci iz klinika za estetsku hirurgiju govore da je naša zemlja sve popularnija u svetu i kao centar manje zahtevnih, a kvalitetnih i jeftinih estetkih operacija.

"Naši hirurzi učestvuju i predstavljaju svoje radove na svim značajnijim evropskim i svetskim stručnim skupovima, i odgovorno mogu da kažem da stojimo rame uz rame sa kolegama iz sveta. U Srbiji se obavljaju svi zahvati koji se rade u svetu, koriste najsavremenije tehnike i koriste najsavremeniji materijali", kaže pukovnik dr Nenad Stepić, hirurg i načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine na VMA u Beogradu.

Najčešće se obavljaju estetske operacije grudi, a čak 80 odsto ovih pacijentkinja traži uvećanje poprsja.

Na listi traženih operacija slede liposukcija, podizanje kapaka, korekcija nosa, zatezanje lica…a radi se i zatezanje nadlaktice, podebljavanje potkolenice, korekcija zadnjice, liposukcija vrata, transplatacija kose i još dvadesetak raznih operacija.

Na osnovu broja uvezenih implantata se procenjuje da ukupan broj hirurških estetskih zahvata godišnje pemašuje 10.000.

Izvor: b92

Pogledajte još