DSS: Ukinite Bus plus

0

Beogradski odbor DSS zatrazio je danas od beogradskih vlasti da raskinu štetni ugovor o uvođenju naplate karata u javnom prevozu zvanom Bus plus.

“Poslednja najava Đilasove vlasti da će uvesti novih 700 kontrolora je dokaz da se ovaj štetni ugovor ne poštuje jer je obaveza izvršioca posla u skladu sa članom 31. da obezbedi kontrolu naplate karata u javnom prevozu”, navodi se u saopštenju DSS.

Prema oceni te stranke, to je samo poslednja u nizu nelogičnosti i štete koja je nastala ulaskom Đilasovog konzorcijuma za “koji nikada do kraja nije utvrđen formalni vlasnik”.

“Potrebno je što pre izaći iz ovog štetnog poduhvata koji je još jedan od načina da se iz gradskog budžeta izvuče novac za račun fantomskih privatnih preduzeća, odnosno njihovom velikom gazdi”, saopštio je DSS.

Dodaje se da je naplata karata drastično opala poslednjih meseci, da je na ulicama sve manje vozila GSP, a da su problemi i nerentabilnost tog preduzeća takvi da se dovodi u pitanje koliko dugo će sistem javnog prevoza moći da funkcioniše.

“DSS je u više navrata u Skupštini grada tražio raspravu o ovom gorućem problemu, ali je vladajuća većina u strahu od gradonačelnika Dragana Đilasa uporno izbegavala i pomen na tu temu”, navodi se u saopštenju.

(Izvor: Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.