Stojadinović: Zvezda je mnogo izgubila odlaskom Sa Pinta

Portugalski stručnjak danas je podneo ostavku uz obrazloženje da je bio prinuđen na taj potez pošto klub nije uradio ništa da promeni veoma lošu situaciju u kojoj se nalazi na svim nivoima.

"Prvenstveno mislim da je Crvene zvezda izgubila puno i na ljudskom i na sportskom planu, jer je Rikardo neverovatno predan i sposoban trener. Po ceo dan je bio posvećen klubu i za jako kratko vreme je napravio rezultatski uspeh, jer je istopio razliku od 11 bodova i omogućio meč u kojem se direktno odlučivalo o tituli", izjavio je Stojadinović za portal redstarbelgrade.info.

Vest da je Sa Pinto napustio klupu crveno-belih zatekla je Stojadinovića u kući, pošto se nalazi na lečenju zbog bolesti. Sportski direktor Crvene zvezde istakao je da nije ni video Sa Pinta, navodeći da ga je odluka Portugalca pomalo iznenadila i da je za ostavku saznao od potpredsednika kluba Nebojše Čovića.

"Sa Pinto je razočaran ovim sistemom kakav je sada na snazi u Crvenoj zvezdi, on je o tome govorio u toku prvenstva. Mi smo i tada bili svesni da nemamo kvalitetnu ekipu i on je na to ukazivao i kroz prvenstvo. Pred odlazak na odmor rekao je da želi da se dosta toga promeni i na igračkom i na organizacionom planu. Sve je to uzrokovalo da se odluči da napusti klub"
, kazao je Stojadinović.

Ko će biti novi trener Crvene zvezde iščekuje se sa velikim interesovanjem, a mediji kao kandidate za sada pominju Milovana Rajevca i Dragoljuba Bekvalca.

(Tanjug)

Pogledajte još