Sa Pinto: Uslovi za rad u Zvezdi su nemogući!

"Ovo je veoma tužan dan za mene, jer sam zajedno sa pomoćnikom Mutinjom doneo odluku da napustim klub. To nije nešto što sam želeo kad samo dolazio u Crvenu zvezdu. Ovde sam došao da odradim dobar posao i osvajam trofeje. Imao sam viziju i osećao sam snagu. Kada sam na kraju sezone odlazio u Portugaliju dao sam klubu douvoljno vremena da stvori sve potrebne uslove, a tu ne mislim samo na igrački kadar. Ti uslovi nisu stvoreni iz mnogo razloga i ja sam morao da budem pošten prema samom sebi. Možda je ovako najbolje za sve, jer je trenutno nemoguće raditi u ovakvim uslovima", rekao je Sa Pinto novinarima na Marakani, nakon sastanka sa predsednikom Draganom Džajićem, na kojem ga je obavestio o odluci da podnese ostavku.

On je istakao da je svestan da je u Zvezdi uvek cilj osvojiti prvenstvo ili kup, ali da to u ovom trenutku nije moguće.

"Mislio sam i verovao sam da možemo da menjamo stvari, ali možda je sad pravi trenutak da ljudi koji vode klub razmisle da nađu novi put i pristupe kompletnoj reorganizaciji. To mora da se uradi kako bi Zvezda ponovo bila poštovana, ne samo u Srbiji, već širom sveta. Nisam zatvorio vrata Crvene zvezde, uvek ću biti tu, ako im bude potreban trener sa vizijom i koji ima strast prema ovom poslu", naveo je Sa Pinto i posebno se zahvalio navijačima.

Portugalac je jutros uoči treninga tu informaciju prvo saopštio igračima.

On je pre dva dana na početku priprema priznao da je nezadovoljan stanjem koje je zatekao po povratku sa odmora i činjenicom da se ne zna sa kakvim timom će crveno-beli ući u novu sezonu.

Sa Pinto je u Zvezdu došao u martu kao naslednik Aleksandra Jankovića, u trenutku kada je ekipa zaostajala 11 bodova za Partizanom. Za kratko vreme stabilizovao je igru, "vezao" je osam pobeda i došao na samo dva boda zaostatka u odnosu na večitog rivala. Ipak, 18. maja u večitom derbiju Zvezda je izgubila od Partizana sa 1:0 i šestu godinu zaredom ostala bez titule državnog prvaka.

"Prošle sezone smo naporavili čudo, ali teško je je bilo napraviti još jedno čudo u ovakvim uslovima. Za tri nedelje imamo prvu zvaničnu utakmicu i za to vreme ne može da se stvori ekipa, čak i ako uskoro dođe nekoliko novih igrača. Novi trener će dobiti šansu, ali biće pod velikim pritskom, s obzirom na uslove u kojima će raditi. Možda je potrebno definisati i nove ciljeve kluba, a prethodno treba rešiti probleme iz prošlih sezona"
, zaključio je Portugalac i priznao da je dinamika isplate novca imala veliki uticaj na situaciju u klubu.

Pre crveno-belih, Sa Pinto je trenirao Sporting iz Lisabona.

(Tanjug)

Pogledajte još