Zbog govora mržnje: Podignuta optužnica protiv Mamića, preti mu do 3 godine zatvora (VIDEO)

DORH je, ne navodeći Mamićev identitet, saopštilo da se okrivljeni tereti da je 15. marta 2013. u Zagrebu, tokom gostovanja u radijskoj emisiji „Pozitivni petak" radio stanice Saundset Plavi, osvrćući se na ministra nauke, obrazovanja i sporta, iznosio tvrdnje kojima je putem radija javno podsticao na mržnju usmerenu prema ministru, istovremeno iskazujući izrazitu netrpeljivost, kao i podstičući mržnju prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti.

„On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, fudbalski savez... Kod njega ne vidite osmeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovek koji je Srbin i nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac“, napao je tada Mamić ministra Željka Jovanovića.

Mamićev govor mržnje tada su osudili svi. Nakon incidenta Mamić je noć proveo u pritvoru, ali sutradan je pušten da se brani sa slobode. Ministar Jovanović je pak "zbog velike boli koju je Mamić svojim neprimerenim izjavama naneo ministru i njegovoj porodici" najavio da će tužiti izvršnog predsednika Dinama.

Izvor: Večernji list

Pogledajte još