Policajac povređen kad je sprečio samoubicu da skoči s mosta: Razmišljao sam samo o njegovom životu

Ovaj mladi poručnik beogradske saobraćajne policije preksinoć je oko 20.30 nasred Brankovog mosta spasao samoubicu. Tokom spasavanja, Fuad je povredio mišić leve noge i koleno.

Lekari Ortopedske klinike „Banjica“ celu nogu stavili su mu u gips. Iako su povrede teže, preloma nema, ali će morati da miruje najmanje 30 dana.

Fuad je, kao pomoćnik komandira, radio na obezbeđenju trase kojom je trebalo da prođe kolona s visokim gostom iz inostranstva, predsednikom Grčke.


"Radio-vezom smo primili informaciju da lice pokušava da skoči s mosta. Bio sam veoma blizu i stigao sam na most za 30 sekundi. Tamo su već bile kolege iz policijske stanice Novi Beograd. Ugledao sam čoveka, starosti 30-35 godina, kako stoji s druge strane ograde nasred Brankovog mosta. Pokušao sam sa ubeđivanjem. Nije dozvoljavao da mu bilo ko priđe. Da bi zapalio poslednju cigaretu, tražio je da mu ostavimo upaljač na ogradi"
, priseća se Fuad trenutaka koji su prethodili drami.

Jer u sledećem trenutku čovek se sa upaljenom cigaretom penje na ogradu i hvata zalet za skok.


"Iskoristio sam trenutak njegove nepažnje. Uhvatio sam ga oko struka i tom prilikom mi se noga zaglavila između ograde. Prišle su i kolege i spasli smo ga",
priča poručnik Šećović.

Ostatak priče pročitajte OVDE

(Izvor: Blic )

Pogledajte još