Sem Tejlor-Džonson režira "50 nijansi – siva": Čeka se odluka ko će biti Kristijan i Anastazija!

0

Universal Pictures i Focus Features su najavili da će Sem Tejlor-Džonson režirati željno iščekivanu filmsku adaptaciju hit-romana "Pedeset nijansi siva". Inače, Sem je supruga 23 godine mlađeg popularnog glumca Arona Tejlora-Džonsona koji je igrao Vronskog u novoj verziji "Ane Karenjine"

Semina jedinstvena sposobnost da prikaže kompleksne ljubavne odnose, emocije i seksualnu hemiju čine je idealnim rediteljem koji će oživeti Kristijanovu i Anastazijinu vezu na filmskom platnu – rekao je producent Majkl De Luka.

Pedeset nijansi siva“ prati odnos 27-godišnjeg milijardera Kristijana Greja i studentkinje na koledžu, Anastazije Stil. Nastavci “Pedeset nijansi mračnije“ i “Pedeset nijansi oslobođeni“ dublje istražuju odnos ovog para.

– Likovi E. L. Džejms su živopisni i pripovedanje zahteva reditelja koji je spreman da rizikuje i pomera granice kad je to potrebno, tako da je prirodno što je izbor pao na Sem.

Sem Tejlor-Džonson je režirala “Nowhere Boy“ 2009. godine, priču o odrastanju Džona Lenona u Liverpulu, gde je ovaj genije našao srodnu dušu u tinejdžeru Polu Makartniju. Film je bio nominovan za dve nagrade Bafta. Ona je režirala i kratki film “Love you more“, za koji je bila nominovana za Zlatnu palmu 2008. Trenutno završava snimanje filma “A reliable wife“ koji takođe producira De Luka.

Naravno, svi se sada pitaju: Da li će njen 23 godine mlađi suprug Aron Tejlor-Džonson dobiti neku od uloga u ovoj dugoočekivanoj ekranizacije?

Uzbuđena sam što je meni povereno da pretočim ovu knjigu na filmsko platno – kaže Tejlor-Džonson i ističe da “legijama fanova poručuje da će preneti snagu Erikine knjige i likova Anastazije i Kristijana, jer su joj se “oni podvukli pod kožu.“

Universal Pictures i Focus Features su dobili prava na sve tri knjige iz trilogije “Pedeset nijansi siva“ u martu 2012. godine. “Pedeset nijansi siva“ je postala globalni fenomen, a trilogija je prevedena na 50 svetskih jezika. Do danas je prodato preko 70 miliona kopija ove trilogije, čime je ona postala najbrže prodavani serijal svih vremena.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.