Porođaj u automobilu: Muž pobegao, komšija bio babica

Aneta Zairović (19) iz Petrovčića, iz beogradske opštine Surčin, porodila se u utorak malo pre 22 sata u Bečmenu, na putu ka Zemunskoj bolnici i to u automobilu komšije. Iako je tu sve vreme bio i Anetin muž, Enko Zariović, od straha nije imao snage da porodi sopstvenu ženu, pa je Čobanović, koji takođe nema nikakvog medicinskog znanja, morao sve sam.

Čobanoviću se u utorak uveče na vratima kuće pojavio komšija koji je unezvereno tražio pomoć.

Rekao mi je da mu se žena porađa, da je prekasno da zove Hitnu pomoć, pa me moli da ih prevezem do Zemunske bolnice. Odmah sam uzeo ključeve od kola. Već posle par minuta vožnje shvatili smo da joj je pukao vodenjak. Stao sam na raskrsnicu koja od Bečmena vodi ka Jakovu, pa telefonom pozvao Hitnu pomoć i objasnio im situaciju“, priča Čobanović, koji priznaje da je u tim trenucima bio prestravljen.

Da nesreća bude veća, Anetin muž, Enko, bio je potpuno paralisan strahom.

U jednom trenutku je povikao sa zadnjeg sedišta da je porođaj počeo i da vidi glavu bebe. Zatim mi je rekao da on ne može ništa da uradi i panično je izašao iz automobila. Tu sam ja preuzeo stvar.... E, kad je beba zaplakala bio sam van sebe od sreće“, priča Čobanović.

Par minuta nakon porođaja pored kola prošla je policijska patrola i zaustavila autobus kako bi pokušala da nađe lekara. Kako takvih nije bilo, majka i dete su morali da sačekaju ekipu Hitne pomoći, koja je presekla pupčanu vrpcu i prevezla roditelje i dete u KBC “Zemun”.

Konstatovali smo da je rođena živa devojčica, teška oko 2,5 kilograma. Oboje se osećaju dobro, nikakvih komplikacija nije bilo“, rekla je juče za “Blic” glavna sestra na Ginekološkom odeljenju bolnice u Zemunu.

Izvor: Blic

Pogledajte još