Mekinro: Novak favorit, biće gusto

“Veoma je teško prognozirati ko je favorit u muškoj konkurenciji. Ipak, izabrao bih Đokovića kao prvog, a Marija kao drugog favorita. Mislim da će Mari biti gladniji pobeda jer nije igrao na Garosu, možda bude i malo svežiji”, kaže Mekinro, prenosi B92.

Branilac titule je Rodžer Federer, tu je i Rafael Nadal, ni njih Amerikanac ne otpisuje.

“Rodžer ima sjajnu igru za travnatu podlogu, ali teško je u njegovim godinama dobijati mečeve u nizu. Rafin povratak je izvanredan – možda grešim, mislio sam da će biti malo umoran. To su moji favoriti, ako bih birao od jedan do četiri. Nadal je peti nosilac i ako bude igrao sa Đokovićem u četvrtfinalu, to će uticati na sve ostale i na ceo turnir”, rekao je Mekinro, osvajač sedam Gren slem titula.

Na pitanje ko je njen favorit, legendarna Kris Evert odgovara:

“Đoković mi prvi pada na pamet samo zbog razočaranja na Rolan Garosu. Mislim da je Federer svu svoju energiju usmerio ka Vimbldonu, to je sada jedini GS na kojem ima realnu šansu za trofej. Ništa lično protiv njega, konkurencija je vrlo jaka”, kaže osvajačica 18 Gren slem trofeja.

Iako je Novaka izdvojila kao prvog favorita, Evert slično Mekinrou smatra da će biti neizvesno.

“To i jeste divno, sve je otvoreno, njih četvorica su toliko blizu jedan drugom. Teško je pitanje ko je glavni kandidat za titulu, biće nam lakše posle prve nedelje, kada ih budemo videli kako igraju”, zaključila je Evert.

I Goran Ivanišević smatra da je Novak najveći favorit za titulu, dok Pat Keš misli da bi Mari uz malo sreće mogao do trofeja.

(Izvor: B92)

Pogledajte još