SNS: Ukoliko Srbija ne dobije datum - izbori sve izvesniji

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio je, prilikom posete dimitrovgradskom povereništvu te stranke, da je raspisivanje izbora izvesno ukoliko Srbija ne dobije datum za pregovore o pristupanju EU.

"Sasvim je jasno da ukoliko ne dobijemo datum da će Srbija imati vanredne parlamentarne izbore", izjavio je Nikolić.

On je dodao da ta stranka želi svima da pruži mogućnost za dokazivanje i pozvao sve koji su zainteresovani da se pridruže SNS-u i podržavaju njene ideje da joj se pridruže.

Predsednik ekonomskog saveta SNS Milenko Dželetović, takođe je najavio mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko ta stranka, zbog nespremnosti koalicionih partnera, bude prinuđena da odustane od svog programa i sprovođenja bolnih reformi.

"I najskuplji izbori biće jeftiniji za građane da u brzoj i efikasnoj kampanji isfiltriramo one koji hoće reforme ili 'status kvo' i da vidimo hoće li Srbija ponovo u 20. ili napred u 21. vek", rekao je Dželetović.

On je naveo da je paket antikriznih mera, o kojima parlament treba uskoro da odlučuje, rezultat kompromisa na koji je SNS pristala smatrajući da će najveću korist iz njih izvući građani.

Prema njegovim rečima, da je SNS sama donosila mere one bi bile i rigoroznije, ali su uvaženi i programi koalicionih partnera.

"Osnovne konutre našeg programa - reforma javnog sektora uozbiljne političke i privredne scene Srbije, bolja naplata poreza štednja... neke su od tih mera", rekao je Dželetović i dodao da će se na izbore uvek ići kada ti kompromisi budu prešli onu granicu koja podrazumeva odustanak od reformi i bolnih reformi.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još