Ješić o pisanju Kurira: To je budalaština

„Embazi Grup“ je u toku izgradnje IT parka, koji je sad već gotov, državi samo kroz PDV dala između 2 i 3.5 miliona evra, što je petostruko veća suma od vrednosti zemljišta, a pored toga, kompanija je sve vreme plaćala i troškove infrastrukture“, rekao je Ješić.

Ješič je objasnio i da je Inđija još uvek vlasnik zemljišta na kome se gradi park informatičkih tehnologija, a da će „Embazi Grup“ to postati tek pošto u potpunosti završi poslovne objekte i za njih dobije upotrebnu dozvolu. To bi, po njegovim rečima, trebalo da se desi već u narednih nekoliko dana.

Takođe je potvrdio i navode „Kurira“ da je prvi ugovor, koji je u ime Opštine Inđija potpisao sa pomenutom kompanijom u julu 2008. godine, više puta produžavan, jer je investitor kasnio prvo sa započinjanjem, a onda i završetkom radova, bez obzira što je Opština imala pravo da ga raskine i naplati troškove.

„Kašnjenje radova je bilo logično, jer je to bio period ekonomske krize kad niko nije gradio. Da je trebalo da se ugovor produži na još deset godina i to bih potpisao!“, rekao je Ješić i dodao: „Da smo raskinuli ugovor, dobili bi najviše 15 do 20.000 evra, a sad imamo IT park koji će privući vodeće svetske IT kompanije u našu zemlju, zaržati mnoge stručnjake u Srbiji i postati mesto razvoja informacionih tehnologija kod nas“.

Radovi na IT parku mogu uživo da se prate preko interneteta, a zvanično otvaranje je najavljeno za septembar.

Sagrađeni poslovni prostor koji zauzima površinu od 25.000 kvadratnih metara u četiri poslovne zgrade, trebalo bi da omogući otvaranje radnih mesta za 2.500 radnika.

Pogledajte još