Ješić o pisanju Kurira: To je budalaština

0

Pokrajinski sekretar Goran Ješić, komentariosao je za nadlanu.com pisanja današnje štampe da je u vreme kad je bio predsednik Opštine Inđija „bukvalno poklonio 50 hektra zemljišta“, vrednog 500.000 evra, firmi „Embazi tekzons“. Ješić je tom prilikom potvrdio da je zemljište zaista ustupljeno, navodeći da je sve urađeno u korist Srbije.

„Embazi Grup“ je u toku izgradnje IT parka, koji je sad već gotov, državi samo kroz PDV dala između 2 i 3.5 miliona evra, što je petostruko veća suma od vrednosti zemljišta, a pored toga, kompanija je sve vreme plaćala i troškove infrastrukture“, rekao je Ješić.

Ješič je objasnio i da je Inđija još uvek vlasnik zemljišta na kome se gradi park informatičkih tehnologija, a da će „Embazi Grup“ to postati tek pošto u potpunosti završi poslovne objekte i za njih dobije upotrebnu dozvolu. To bi, po njegovim rečima, trebalo da se desi već u narednih nekoliko dana.

Takođe je potvrdio i navode „Kurira“ da je prvi ugovor, koji je u ime Opštine Inđija potpisao sa pomenutom kompanijom u julu 2008. godine, više puta produžavan, jer je investitor kasnio prvo sa započinjanjem, a onda i završetkom radova, bez obzira što je Opština imala pravo da ga raskine i naplati troškove.

„Kašnjenje radova je bilo logično, jer je to bio period ekonomske krize kad niko nije gradio. Da je trebalo da se ugovor produži na još deset godina i to bih potpisao!“, rekao je Ješić i dodao: „Da smo raskinuli ugovor, dobili bi najviše 15 do 20.000 evra, a sad imamo IT park koji će privući vodeće svetske IT kompanije u našu zemlju, zaržati mnoge stručnjake u Srbiji i postati mesto razvoja informacionih tehnologija kod nas“.

Radovi na IT parku mogu uživo da se prate preko interneteta, a zvanično otvaranje je najavljeno za septembar.

Sagrađeni poslovni prostor koji zauzima površinu od 25.000 kvadratnih metara u četiri poslovne zgrade, trebalo bi da omogući otvaranje radnih mesta za 2.500 radnika.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.