Vajking: Američki fudbal napreduje krupnim koracima

BEOGRAD, 30. maja 2009. (Beta) – Predsednik Međunarodne federacije američkog fudbala Tomi Vajking ocenio je da je taj sport u Srbiji za kratko vreme napredovao krupnim koracima.

Vajking je danas u Skupštini Beograda razgovarao sa članom gradskog veća Goranom Kreclovićem, koji je istakao da će gradska vlast nastaviti da podržava razvoj američkog fudbala.

“Americki fudbal u Srbiji je impresivan, jer je za tako kratko vreme napredovao krupnim koracima. Nadam se da će se taj razvoj i nastaviti. Ovdašnja Asocijacija je, po svemu do sada učinjenom, svakako među najboljim u Evropi. Srbija je ključna država za razvoj ovog sporta u ovom delu Evrope“, rekao je Vajking na konferenciji za novinare.

Vajking će sutra gledati i derbi utakmicu Centralno-evropske lige (CEFL) između beogradskih Vukova i austrijskih Blu Devilsa.

“Beograd je do sada podržavao, bas kao što će i ubuduće, razvoj ovog sporta i kada ovako važan gost stigne u posetu našoj prestonici onda je to i obaveza više za nas, članove gradske uprave, da nastavimo sa zajedničim radom na ekspanziji američkog fudbala“, rekao je Goran Kreclović.