Istraživanja potvrdila: Sve vrvi od seksualne tenzije na poslu

Istraživanje portala "Business Insider", u kom je učestvovalo 2500 ljudi, pokazuje da je seksualna privlačnost na poslu prilično uobičajena stvar. Naime, čak 90 odsto ispitanika priznalo je da ih seksualno privlači neko od kolega, a 85 odsto ispitanika maštalo je o seksu s kolegama.

Većina ispitanika smatra da se seksualne afere događaju na poslu, a podaci to i pokazuju – 54 odsto ispitanika imalo je seks barem jednom s kolegom ili koleginicom s posla. Ipak, ispitanici smatraju da neke granice ne bi trebalo preći, a to se prvenstveno odnosi na seks nadređenih sa zaposlenima.

Iako je uobičajeno verovanje da su šefovi često intimni sa svojim niže rangiranim zaposlenicama, to se ipak pokazalo netačnim. Naime, istraživanjem je otkriveno da je to praktikovalo tek 13 odsto ispitanika.

Oni koji su se upustili u aferu na poslu, otkriva istraživanje, imali su seks baš u kancelariji, ali nisu bili uhvaćeni. S obzirom na sve podatke, očigledno je da su radna mesta postala idealno okruženje za seksualne afere. Stručnjaci veruju da je to zato što ljudi sve više vremena provode na poslu.

Izvor: Tportal, Super žena

Pogledajte još