Kako postati popularan na društvenim mrežama IV

Pogodili ste, današnji saveti biće posvećeni pridobijanju ženske publike koja je na društvenim mrežama, kao i u životu, ključni faktor uspeha. Iza svakog muškarca popularnog na društvenim mrežama stoji nekoliko hiljada žena. Žene su idealni kupci svega i svačega jer kupuju mnogo, često i strastveno. Robu, usluge, šarene laže, bilo šta. U ovom slučaju, „prodaje se“ popularnost, tj. želite da pridobijete što veći deo ženske publike, jer svaki lajk/fejv dobijen od jedne, znači i pažnju najmanje tri druge žene. Nove čitateljke donose nove lajkove i fejvove i tako dalje, eksponencijalno, što ste veći eksponent, to bolje. Evo nekoliko načina kako da prodate vaš proizvod ženama na društvenim mrežama:

- Misterioznost

Nijedna žena nije ravnodušna prema misterioznom muškarcu. Radoznalost je možda ubila mačku, ali je i te kako privukla ženu.

Primer:

„Posle posla idem negde da radim nešto.“

Ovakav status ili tvit doneće vam najmanje 50 lajkova i na desetine komentara u roku od dva sata. Budite sigurni da će o tome gde i šta razmišljati čak i one koje uspeju da se suzdrže od komentarisanja. Time što ste im dali do znanja da ste zaposleni, istakli ste samo jedan aspekt svoje muževnosti i pouzdanosti, a drugim delom rečenice ste ih potpuno sludeli. Budite spremni i na totalno usijanje inboksa i poruke kao što su „A reeeeci miiiiiiii, gdeeeee? I šta ćeš da raaaadišššššššš“ na koje ćete, bez mnogo sentimenta i empatije odgovarati rutinski: „Izvini, stvarno ne smem da pričam o tome.“

- Duhovitost

Kakva god, pa makar i nategnuta, barem će ženama dati do znanja da se trudite. A one to umeju da cene.

Primer:

„Da lakše podnesete vrele letnje dane,

nađite ženu u klimaksu."

Osim malobrojnih koje neće shvatiti štos i/ili će se prepoznati i uvrediti, biće sigurno i mnogo žena koje će ovo shvatiti upravo na način na koji vi želite da shvate. Koristite aktuelnosti (vrućina) i temu koja će isprovocirati ciljnu grupu (žene, ne obavezno u klimaksu) i pomoću osrednjeg humora steći ćete publicitet. A bilo kakav publicitet je dobar publicitet – to najbolje znaju naši političari.

Primer br. 2:

„Devojka izjavila kako joj je život postao pakao zato što je prelepa.

Kako meni nije?

A da, ja nisam devojka.

(Moja velika čuđenja i neverice, vol. 1)“

Ovde pored aktuelne teme koja se i te kako tiče ciljne grupe uvodimo i jedan neočekivani faktor (narcizam) koji, budući ženama veoma znan i drag, garantuje najmanje 100 lajkova, a jasno vam je da to znači pažnju najmanje 300 žena.

- Fotografije kuca, maca i beba

Iako na prvi pogled očajnička, ova metoda će i te kako skrenuti pogled žena sa linkova za novinske članke pune nasilja na fotografiju vašeg mačka Žuće ili vašeg sestrića Vuka.

Neki patetičan ili pokušajno duhovit (zapamtite: i nategnuti humor je humor!) opis ispod fotografije, poput „Zemlja koja ima ovako pametne i racionalne životinje ne mora da brine za budućnost svoje energetike - Edvard Kardelj, jun 1967. u Titovom Jajcu“ ispod fotografije na kojoj vaš mačak i vaš pas leže zajedno na TA peći sigurno će mnogo pomoći.

Da rezimiramo:

Ne oklevajte da u borbi za sticanje novih i učvršćivanje pozicija starih lajkačica upotrebite svo oružje kojim raspolažete, jer u ljubavi, ratu i na Internetu sve je dozvoljeno. Dobro, osim dečije pornografije. Dobro, ni preuzimanje komercijalnih sadržaja nije baš preporučljivo, ali šta je, tu je. Dobro, nije poželjno ni vređati druge ljude na društvenim mrežama. Dobro, kao ni još mnogo toga. Ali uopšteno, sve je dozvoljeno.

Pogledajte još