Deset poznatih ljudi za koje niste znali da su usvojeni

1. Merilin Monro
Merlinku je još kao dete napustila majka udovica pa je ova holivudska ikona veći deo svog detinjstva provela po hraniteljskim porodicama.

2. Bil Klinton

(old_image)

Foto: Arhiva
Klintona je takođe rodila majka udovica pa je kao dete poslat da živi sa bakom i dedom. On je tek drugi predsednik u istoriji SAD-a koji je bio usvojen(prvi je bio Gerald Ford).

3. Džon Lenon

(old_image)

Foto: Wikipedia
Otac slavnog Bitlsa je nestao u akciji dok je služio u mornarici. Njegova majka nije bila u stanju da se brine za njega, pa je malog Džona usvojila tetka.


4. Nelson Mandela

(old_image)

Foto: Beta, AP (arhiva)
Nakon očeve smrti, Nelsona je sa devet godina usvojio Jongintaba Dalindjebo, aktivni regent Tembu plemena u Južnoj Africi.

5. Rej Liota

(old_image)

Foto: Wikipedia
Ovaj loš momak je usvojen kada je imao samo šest meseci. Tek nakon 40 godina, Liota je angažovao privatnog detektiva koji je uspeo da pronađe njegovu biološku majku, dok svog oca i dalje nije upoznao.

6. Ričard Barton

(old_image)

Foto: Wikipedia
Sa sedamnaest godina je Ričarda Dženkinsa želeo da usvoji direktor škole Filip Barton, međutim nešto se iskomplikovalo u papirologiji pa do zvaničnog usvajanja nikada nije ni došlo. U svakom slučaju, mladi Ričard je legalno promenio prezime u Barton i krenuo u osvajanje kinematografije.

7. Stiv Džobs

(old_image)

Foto: Arhiva
Stivov biološki otac je bio Abdufatah Jandali iz Sirije. Njegova tadašnja devojka je bila Džoan Šible, ali su se njeni roditelji protivili njihovoj vezi pa su budućeg osnivača Epla po rođenju usvojili Pol i Klara Džobs.

8. Edgar Alan Po

(old_image)

Foto: Wikipedia
Edgar Alan po je rođen 1809, ali je njegova majka umrla nakon godinu dana, a otac je napustio porodicu. Mali Edgar je morao da živi sa hraniteljskom porodicom u Virdžiniji.

9. Majkl Bej

(old_image)

Foto: Wikipedia
Režiser Transformersa je kao dete usvojen, a dobar deo mladosti je proveo tražeći svoju biološku majku. Iako i dalje ne zna ko mu je otac u šali često govori da Stiven Spilberg i Džeri Brukhejmer dele njegovu "kreativnu DNK".

10. Fransis Mekdormand

(old_image)

Foto: Wikipedia
Zvezda kultnog filma "Fargo" je rođena u Čikagu, ali je odrasla u Pitsburgu, nakon što su je usvojili kanadski sveštenik i medicinska sestra.

Izvor: Blic

Pogledajte još