Bez vode nema uspešne dijete

0

Dolaskom leta mnoge dame otpočinju drastične dijete, ne bi li u kupaćem kostimu izgledale što atraktivnije. Međutim, većina nije svesna koliko u tome može da im pomogne obična voda.

Ako želite da smanjite unos kalorija, čaša vode pre svakog obroka može vam pomoći u tome. Imaćete osećaj sitosti, jer nećete moći da se prejedete. Voda takođe pomaže i da otklonite “zabune“ u svom telu. Jer, iako ponekad mislite da ste gladni, možda ste samo žedni.

Ukoliko ne pijete dovoljno vode, vaš metabolizam se usporava, što proces slabljenja čini gotovo nemogućim. Ako pijete više vode, organizam je u stanju da sagori više kalorija bez osećaja umora. Nutricionisti preporučuju čašu vode odmah ujutru, na prazan stomak.

Dehidratacija može da dovede do nepravilnog funkcionisanja našeg tela. Pored toga, voda je “odgovorna“ i za izgled vaše kose i kože, ali nemojte da pijete više od 2 do 2,5 litara dnevno ako vam ne prija.

Kada vežbate ili se bavite nekim oblikom rekreacije, telo se kroz znoj oslobađa i štetnih materija, a da biste ubrzali njihovu eliminaciju, pomoći će vam voda.

Izvor: Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.