Čačak: Železničaru vagon odsekao nogu

On je transportovan u Urgentni centar u Beogradu gde će, kako saznajemo, lekari mikrohirurškim zahvatom pokušati da mu spasu nogu.

Nesreća se dogodila u subotu oko 9:30 prilikom pripreme za istakanje goriva iz cisterni NIS-a. "Duško je imao nameru da obezbedi pružni prelaz zaustavljanjem drumskog saobraćaja preko industrijskog koloseka. Kada je trebalo da se popenje na cisternu i da je otkači, okliznuo se, pao je na prugu, a preko noge mu je prešao vagon. Bila je to užasavajuća scena. Jaukao je od straha i bolova, a stopalo je bilo odvojeno od ostatka tela ", rekli su nam očevici.

Kolege su odmah pozvale Hitnu pomoć, a nakon ukazane prve pomoći u čačanskoj bolnici, gde je konstatovano da mu je odsečen donji deo potkolenice, bliže stopalu, Duško P. je transportovan u Urgentni centar u Beogradu.

Obilno krvarenje je zaustavljeno i on se, prema rečima lekara, nalazi van životne opasnosti.

Njegove kolege još uvek su u šoku i ne pamte kada se u proteklih nekoliko decenija dogodilo da neko od železničara doživi ovako tešku nesreću prilikom obavljanja svakodnevnog posla.

Posebno ih je pogodilo što je ovakva sudbina zadesila, kako ističu, jednog od najboljih ljudi u kolektivu. Duško P. živi sa suprugom i dvoje dece.

Izvor: Kurir

Pogledajte još