Eparhija demantuje, Nikolićev kabinet upućuje na snimke

Goste je dočekao Milorad Perišić, upravnik Hercegovačke Gračanice, navodi se u saopštenju.

Još se navodi da episkop zahumsko-hercegovački, vladika Grigorije "nije ni od koga (ni od kancelarije predsjednika Srbije, ni od kancelarije gradske administracije)", posredstvom svoje kancelarije, ni obavešten, niti zamoljen da Nikolić bude dočekan od strane lokalnog episkopa.

Tanjug je sa lica mesta ranije danas izvestio da u manastiru i crkvi manastirskoj, u kojoj je sahranjen Jovan Dučić, srpskog predsednika niko nije docekao i da nije bilo ni jednog sveštenog lica. Tačnije nikoga ko inace boravi ili obavlja neke poslove u manastiru.

U "demantiju" se ta činjenica ne osporava. Čak se ni ne spominje, niti se objašnjava njihovo odsustvo.

U Kabinetu predsednika Srbije za Tanjug su ponovili da je Protokol predsednika Republike blagovremeno obavestio đakona Aleksanda u SPC, sa kojom inace komunicira povodom poseta predsednika manistirima ili crkvama SPC, da će predsednik Nikolić posetiti manstir Gračanicu kod Trebinja.

U Kabinetu, takođe, decidno navode da niko u manastiru nije "ni dočekao, ni pozdravio predsenika Nikolića, ni svešteno ni civilno lice".

Crkva je, ističu u Kabinetu, bila potpuno prazna.

U Kabinetu predsednika upućuju na video i televizijske snimke koji potvrđuju te navode, te je svaka dalja polemika, kažu, bespredmetna.

Izvor: Blic

Pogledajte još