Srbija i Crna Gora zajednički protiv organizovanog kriminala

Veljović je rekao novinarima da je cilj tih timova "da ne dozvole kriminalcima iz obe države da zajednički rade i da pokažemo na nivou obe zemlje da smo jači od njih".

"Poznato vam je da ima par nerasvetljenih ubistava i u Srbiji i u Crnoj Gori i da je činjenica da se nije dogodilo da nijedan događaj koji se desio u Srbiji nije bio povezan sa Crnom Gorom i obratno"
, rekao je on.

Veljović je istakao i da se "kriminalci mnogo bolje druže nego mi a da je naš zadatak da im ne dozvolimo da se razmahnu".

"Moramo dokazati i mi i Crna Gora da smo mnogo jači od kriminala"
, rekao je Veljović.

Stojanović je istakao da i taj dogovor potpuno potvrđuje opredeljenje crnogoroske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno s MUP-om Srbije.

"Osmislili smo saradnju, radi se o zajedničkim istražnim timovima koji će sinhronizovati istrage, a prvi ljudi kriminalističkih policija Srbije i Crne Gore će u narednom periodu dobiti konkretna uputstva i zadatke",
rekao je on.

Veljović je objasnio da će i ove godine srpski policajci u uniformama zajedno sa kolegama tokom leta brinuti o bezbednosti naših građana ali i pomagati u rešavanju svih drugih problema.

Izvor: kurir

Pogledajte još