ZAJEČAR: Zatvorena birališta, prvi rezultati oko 22 sata

0

Biračka mesta u Zaječaru zatvorena su večeras u 20 časova, a prema rečima predsednice Gradske izborne komsiije Slađane Bogdanović, do 19 sati na lokalnim izborima u tom gradu glasalo je oko 51 odsto upisanih u birački spisak, a prvi preliminarni rezultati biće poznati u 22 sata.

Bogdanovićeva je na konferenciji za novinare u Izbrnoj komisiji u Zaječaru rekla da je glasanje teklo uobičajeno i podsetila da se jedini incident dogodio na biračkom mestu u selu Velika Jasikova.

Ona je rekla i da je, prema najnovijim podacima, odziv birača bio između 50 i 51 odsto i podsetila da je na prethodnim izborima ukupna izlaznost bila 56 odsto.

Bogdanovićeva je precizirala da je GIK do rezultata o odzivu birača došla na osnovu uzorka sa pet biračkih mesta u seoskim sredinama i gradu, da je uzorkovanje obavljano na svaka dva sata i da je u 19 sati priključeno još 20 biračkih mesta, kako bi se dobio potpuniji rezultat o izlaznosti.

“Glasanje je teklo uobičajeno. Sva biračka mesta, njih 69, otvorena su u 8 sati, od kojih se 24 nalaze u gradu, a 45 u seoskim sredinama”
, rekla je predsednica GIK-a.

Izvor: kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.