Nesreća u kanjonu Morače: Poginulo 18 putnika

U teškoj nesreći je povređeno još 27 osoba iz autobusa, a lakše povrede je zadobio i jedan dečak koji je bio očevidac udesa.

Tokom večeri je u Kliničkom centru Crne Gore operisano 28 osoba, a saopšteno je da ima više teško povređenih, dok su četiri lica životno ugrožena i smeštena na odeljenju intenzivne nege.

Do nesreće je došlo u nedelju oko 17 sati. Autobus je izašao iz tunela u blizini manastira Morača i probio bankinu na početku mosta Ždrijelo sa leve strane, survao se i zaustavio u provaliji na oko 30 do 40 metra od puta.

U autobusu je bilo 46 putnika, a potvrđeno je da su svi stradali i povređeni su rumunski državljani. Putnici su mahom bili stariji ljudi.

Tačan uzrok nesreće još nije poznat, nadležni utvrđuju sve detalje, ali "Vijesti" prenose da je autobus vozio "malo brže po klizavom putu".

"Trebalo je da u Crnoj Gori ostanemo pet dana. Sve se odigralo brzo, vozač je u trenutku nesreće vozio malo brže, kad je autobus proklizao"
, rekla je "Vijestima" putnica Karmen Dorobec iz Bukurešta, koja je smještena na ortopediji, u Kliničkom centru Crne Gore.

Kako prenosi RTCG, u prva tri sata nakon informacije o nesreći, u Klinički centar Crne Gore samoinicijativno se javilo više od 100 građana kako bi dali krv za povređene.

(Izvor: Beta, B92)

Pogledajte još