Danas pada odluka: Upis u srednje škole bez testa iz srpskog?

Pre samo tri dana upisna komisija saopštila je da test smatra ispravnim i da će se na osnovu njega deca upisivati u srednje škole, ali odluka je promenjena - rezultati završnog ispita iz srpskog jezika neće se bodovati pri upisu u srednje škole, niti će biti novog testiranja, pišu "Večernje novosti".

O tome će danas i zvanično da odluči Republička upisna komisija.

Pravičan epilog uslediće nedelju dana nakon ignorisanja činjenice da je i ovaj test bio "provaljen" i da se masovno prodavao pre samog polaganja.

Čak i kada je utvrđeno da su autentične sve tri kombinacije srpskog, koje su se prodavale, iz Ministarstva je rečeno da to nije "nikakav dokaz, jer je dostavljeno dva dana nakon polaganja".

Tek sa hapšenjem Z. M., radnice "Službenog glasnika" koja je priznala da je ukrala testove iz štamparije, prihvaćena je činjenica da ni srpski nije bio regularan.

Ministar Žarko Obradović najavio je da će u obzir biti uzeti uspeh učenika, rezultati na testu iz matematike i medalje sa takmičenja, ali će formula za bodovanje pri upisu u ponedeljak biti tačno utvrđena.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još