Nevreme: Grad pogodio Pomoravlje

0

Nevreme sa pljuskovima i gradom zahvatilo je juče popodne 18 sela na području Jagodine, Ćuprije, Paraćina i Rekovca u Pomoravskom okrugu.

Kolika je šteta utvrdiće u toku dana Opštinske komisije.

Pojava grada zabeležena je u selima Slatina, Šantarovac, Glavinci, Medjureč, Crnče, Dragocvet, Vranovac i Lozovik na teritoriji Jagodine, na tertoriji opštine Rekovac u selima Kavadar, Tečić, Prevešt, Cikot i Ratković.

U opštini Paraćin u selima Potočac, Šavac, Vidovo i Raševica i na podruičju opštine Ćuprija u selu Mijatovac, izjavio je jutros Tanjugu dežurni u Centru za obaveštavanje Uprave za upravljanje rizikom za Pomoravski okrug u Jagodini Nemanja Marković.

Uz napomenu da su “svi podaci dobijeni od Radarskih centara Bešnjaja i Petrovac”, Marković je napomenuo da se na gradonosne oblake “dejstvovalo iz 39 protivgradnih stanica sa kojih je ispaljena 101 protivgradna raketa”.

Na području Jagodine dejstvovalo je 16 protivgradnih stanica koje su ispalile 44 raketa, na teritoriji Rekovca strelici su dejstvovali sa 12 protivgradnih stanica i ispalili 34 rakete, na području Paraćina dejstvovano je sa šest protivgradnih stanica i isplajeno 12 raketa, a strelici Ćuprije dejstvovali su sa četri protivgradne stanice i ispalili deset raketa, precizirao je Marković.

On je dodao i da je na području opštine Svilajnac, dejstvovano sa jedne protigradne stanice i ispaljena jedna raketa, ali na području ove opštine “nije zabeležena pojava grada”.

Na području opštine Despotovac nije bilo aktivnosti strelaca, istakao je Marković i dodao da “nema podatke o intenzitetu padavina”.

(Izvor: Tanjug, B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.