Marina Maljković: Ovaj tim u stvaranju je zvezda!

"Ispraćeni smo kao autsajderi. Svi, pa i FIBA, su nas svrstavali u grupu najslabijih timova, a mi smo ubedljivo najtežim mogućim putem ušli u osam najboljih, pobedivši vicešampiona sveta. Biti trener takve ekipe je jedna ogromna sreća. Mi nemamo zvezde, tim je zvezda", rekla je Maljkovićeva agenciji Beta telefonom iz Francuske.

Košarkašice Srbije pobedile su danas vicešampiona sveta Češku sa 75:59 u poslednjoj utakmici druge faze takmičenja i tako sa sve tri pobede iz druge grupe izborile plasman u četvrtfinale.

U zavisnosti od rezultata sutrašnjih utakmica, Srbija će zauzeti drugo ili treće mesto.

Košarkašice su takmičenje počele sa dva poraza, od Britanije i ubedljivim od Francuske, ali su onda pobedile favorizovanu Letoniju, a zatim u drugom krugu pobedile Belorusiju, Hrvatsku i Češku. Izabranice Marine Maljković igrale su sve bolje, sa mnogo energije i jakom odbranom.

"Mi smo tim koji je u procesu stvaranja, mi moramo sa takvom igrom da nastupamo. Cela Srbija, Evropa i svet videli sy sa kakvom energijom i disciplinom igramo i u odbrani i u napadu...U četvrtfinalu ne priželjkujemo nikog, već šta nam Bog da. Ne bavimo se kalkulacijama, čekamo svog protivnika, a ne vidim razlog zašto ne bismo igrali još bolje", rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je potvrdila da će igračice večeras slaviti veliki uspeh, koji je prevazišao sva očekivanja.

"Slavićemo večeras. Ja sam takva osoba, kada neko uspešno obavi jedan posao, treba da se nagradi. Pre ovoga je bio neverovatan rad i red je da proslavimo. Popićemo večeras nešto, a već sutra od šest ujutru totalni radni proces", rekla je Maljkovićeva.

Kapiten Milica Dabović je odmah posle meča na svom Tviter profile napisala da je presrećna, a dva sata posle meča teško je dolazila do reči od radosti.

"Šta da kažem, ja sam još pod utiskom i još ne mogu da shvatim šta smo uradili", rekla je Dabovićeva.

Ona je kazala da tim oseća podršku i da joj to daje motiv da bude sve borbeniji.

"Iz utakmice u utakmicu igramo borbenije i to je ono što nas pokreće, presrećne smo zbog toga. Ponosne smo, ja sam ponosna na borbenost i na to da su cela Srbija, Republika Srpska i Crna Gora uz nas, to je naš vetar u leđa", rekla je ona.

Milica Dabović ne razmišlja mnogo o protivniku u četvrtfinalu.

"Ne znamo ni ko će nam biti protivnik. Ne predajemo se, igraćemo maksimalno koncentrisano i sa još većom energijom", rekla je Milica Dabović.

Beta

Pogledajte još