Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo na Alpima

Kako javlja Bi-Bi-Si (BBC), osumnjičeni je priveden u grofoviji Sari na jugu Engleske, gde je živela porodica Al-Hili. Podrobnosti, međutim, nisu saopštene.

Asošijeted pres naglašava da policija nije navela ime uhapšenog, ali je potvrdila da je 54-godišnji muškarac.

Vlasti u Velikoj Britaniji retko identifikuju osumnjičene protiv kojih nije podneta optužnica, ali takva saopštenja se obično shvataju kao potvrda medijskih izveštaja, navodi američka novinska agencija.

Leševi dve žene i muškarca sa ranama od vatrenog oružja na glavi pronađeni su 5. septembra 2012. godine kod jezera Ansi u departmanu Gornja Savoja.

Ispostavilo se da su ubijeni članovi porodice Al-Hili, čija su beživotna tela pronađena u parkiranom automobilu marke “Be-Em-Ve”, registrovanom u Velikoj Britaniji.

Kod automobila pronađen je leš još jedne žrtve, francuskog bicikliste Silvena Moljea, koji je možda bio slučajni svedok ubistva. Dve devojčice od četiri i sedam godina uspele su da prežive. Motivi zločina do sada nisu precizno utvrđeni.

Tokom istrage razmatrane su tri verzije - porodični sukob između dvojice braće oko nasledstva ili novca, delatnost ubijenog oca porodice Saada koji je bio inženjer, kao i njegovo iračko poreklo.

Izvor: blic

Pogledajte još