VIMBLDON: Vesna Dolonc u drugom kolu

Dolonceva će u drugom kolu igrati protiv pobednice duela između srpske teniserke Jelene Janković i Džoane Konte iz Velike Britanije.

Vikmajerova je bolje počela meč i lako povela sa 3:0, ali je srpska teniserka vrlo brzo uspela da izjednači na 3:3. Međutim, Belgijanka je tada zaigrala mnogo agresivnije, pa je uzela tri gema za redom i ujedno i prvi set.

I u drugom setu Vikmajerova je prva oduzela servis protivnici i povela sa 2:1, ali je Dolonceva napravila preokret. Prvo je izjednačila na 2:2, a potom je dva puta napravila brejk i povela sa 5:2. Srpska teniserka je održala tu prednost do kraja seta i izjednačila na 1:1.

Velika borba viđena je i u trećem, odlučujućem setu. Za razliku od prethodna dva seta, u trećem nije bilo brejkova. Gemovi su dugo trajali, ali su teniserke uspevale da zadrže svoj servis sve do osmog gema kada je Dolonc prva stekla prednost i povela sa 5:2.

U narednom gemu servirala je za pobedu, ali je Vikmajerova uspela da oduzme servis sprskoj teniserki i produži meč. Ipak, već u narednom gemu, Dolonceva je napravila još jedan brejk i posle dva sata igre plasirala se u drugo kolo.

Beta

Pogledajte još