Moguće suđenje Milovanoviću u Srbiji

BEOGRAD, 1. juna 2009. (Beta) - Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je u ponedeljak da će se Željku Milovanoviću, osumnjičenom za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, suditi u Srbiji ako se utvrdi da ima srpsko državljanstvo.

Gostujući na RTV B92 Homen je podsetio da Srbija i Hrvatska nemaju bilateralni sporazum o izručivanju građana. "Ustav iz 2006. je sklonio uredbu o ektradiciji naših državljana, osim u slučaju kad postoje bilateralni ugovori. Da smo sklopili ugovor sa Hrvatskom, mi bismo njima mogli da izručujemo, ali ne i oni nama zbog nekih drugih uslova. Moguće je da će se Milovanoviću suditi ovde za ubistvo koje se dogodilo u Hrvatskoj", kazao je Homen.

Beogradska policija uhapsila je Milovanovića u nedelju uveče i određeno mu je zadržavanje od 48 sati po čijem će isteku u utorak biti izveden pred istražnog sudiju Specijalnog suda. Prema pisanju beogradskih medija, Milovanović je uhapšen u ulici Dunavski kej na Dorćolu i bio je naoružan pištoljem sa metkom u cevi.

Pogledajte još