Nesreća u kanjonu Morače: Lekari se bore za život 4 osobe

Od 28 povređenih u udesu u kom je živote izgubilo 18 ljudi, sedam osoba je na odeljenju intenzivne nege, od čega su četiri lica zavisna od aparata za disanje.

Danas će lekarski timovi iz Crne Gore i Rumunije procenjeniti koji pacijenti na lečenju u Kliničkom centru Crne Gore mogu da podnesu avionski prevoz, kako bi bili prebačeni avionom u Bukurešt.

U Podgoricu je doputovao rumunski ministar inostranih poslova Titus Korlacean koji je najavio da će u Crnu Goru doći dva aviona iz Bukurešta, jedan za prevoz povređenih, a drugi za transport stradalih putnika.

Šef rumunske diplomatije zahvalio je Crnoj Gori zbog svega što je učinila u zbrinjavanju povređenih turista iz Rumunije.

Uzrok tragične nesreće još nije poznat
, a jedino što je sigurno jeste da je put bio klizav zbog kiše. Iako su neki svedoci naveli da je "autobus išao malo brže", zvaničnici insistiraju na tome da će sve biti jasno tek kada se utvrde sve činjenice.

"Veštaci su na licu mesta od nedelje kada je došlo do nesreće, izvlači se olupina i tek nakon što se utvrde sve činjenice koje se odnose na stanje puta i brzinu kretanja vozila u trenutku nesreće, ali i tehnički pregle vozila, znaće se uzrok tragedije"
, poručio je državni tužilac Crne Gore Vojislav Grujić.

(Izvor: B92, Beta, Tanjug)

Pogledajte još