Antić: Možda će Grad Beograd ponovo naplaćivati karte u gradskom prevozu

On kaže da činjenica da su Grad Beograd i GSP u situaciji da ovih dana angažuju dodatne kontrolore u sistemu "Bus plusa" govori da postoji dosta problema u samom tom sistemu i da "naplata i ukupan sistem javnog prevoza u ovom trenutku ozbiljno klecaju", piše "Blic".

"Tih 500 ili 700 kontrolora su dodatna mera Grada i nisu u skladu sa ugovorom koji mi imamo sa sistemom 'Bus plus' i imaju pre svega za cilj da pokušaju da održe nivo naplate i da ga uvećaju. Cilj je i da sistem javnog prevoza u nekom narednom periodu ne doživi kolaps", kaže Antić.

On naglašava da postoji ozbiljan problem sa činjenicom da Beograđani slabo plaćaju prevoz.

"Postoji ozbiljan problem sa činjenicom da Beograđani slabo plaćaju prevoz, da slabo prihvataju 'Bus plus'. Pred nama je, bez obzira na to da li smo vlast ili opozicija, da svi zajedno ozbiljno izanaliziramo ovu situaciju i razmotrimo da li je to posledica toga što Beograđani teško prihvataju novi sistem ili je problem u tome što građani teško prihvataju da neko sa strane vrši naplatu sistema javnog prevoza. Ako je ovo prvo, onda je pred nama jedan put gde ćemo objasiti građanima da je to u interesu svih građana. Ali, ako je problem u ovom drugom, treba da kao ozbiljni ljudi razmotrimo sve mogućnosti uključujući i razgovor sa ljudima koji vode 'Bus plus', a i do mere da razmotrimo mogućnost da Grad Beograd ponovo uđe u operativu i preuzme sistem naplate", rekao je Antić.

On je naglasio da Beograd ne može dugoročno da izdvaja za subvencije javnog prevoza 150 miliona evra godišnje.

(Izvor: Blic - R. Bulatović)

Pogledajte još