Najveća imena svetske vaskularne hirurgije na kongresu u Beogradu

Domaćin kongresa je doktor Dragan Milić, načelnik Klinike za vaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Niš koji je prošle godine izabran za predsedavajućeg Evropskog venoznog foruma.

U radu kongresa učestvovaće više od 500 lekara i hirurga iz Japana, Indije, Australije, Malezije, a iz Argentine najavljen dolazak 50 lekara.

"Uz prisustvo i predavanja najpoznatijih američkih vaskularnih hirurga Dzozefa A. Kaprinija, Antoni J. Kamerota, evropskih vaskularnih hirurga Bo Eklofa, Petera Neglena, Larsa Rasmusena i najpoznatijih vaskularnih hirurga iz balkanskih zemalja na Kongresu očekujemo oko 500 učesnika iz celog sveta, Evrope, Srbije i regiona", navodi se u saopštenju Organizacionog odbora Kongresa i dodaje da će biti održano preko 100 prezentacija sa 30 predavanja.

Evropski venozni forum je jedno od vodećih evropskih udruženja čiji članovi se bave flebologijom, angiologijom, dermatologijom i interventnom radiologijom.
Godišnji sastanci se organizuju u različitim evropskim gradovima i beleže rast broja učesnika svake godine.

Cilj ovogodišnjeg sastanaka jeste približavanje kliničkih lekara i istraživača venskih bolesti i srodnih disciplina, a po prvi put ovogodišnji skup objediniće Evropski venozni forum sa Balkanskim venoznim forumom i Udruženjem flebologa Srbije. Skup će otvoriti ministarka zdravlja Srbije Slavica Djukić Dejanović.

Izvro: blic

Pogledajte još