Povređeni turisti stigli u Rumuniju

0

Svi povređeni putnici u udesu rumunskog autobusa transportovani su iz Crne Gore specijalnim avionima za Bukurešt, a do kraja dana biće prevezeni i preminuli.

Rumunija je u Crnu Goru poslala dva specijalna medicinska aviona, kojima suvraćeni preživeli turisti, dok će trećim avionom biti transportovani preminuli.

Ministra zdravlja Crne Gore Miodrag Radunović kazao je novinarima da su svi povređeni rumunski turisti specijalnim vojnim avionima transportovani za Bukurešt.

Medicinski tim, koji je jutros stigao iz Rumunije, procenio je da ne postoji rizik da svi pacijenti danas budu transportovani, naveo je on.

Radunović je rekao da će, do kraja dana, trećim avionom u Rumuniju biti prebačeni stradali u saobraćajnoj nesreći.

Rumunski ministar spoljnih poslova Titus Korlaceanu, koji je u ponedeljak stigao u Podgoricu, koordinisao je akciju transporta povređenih i stradalih turista. On se zahvalio Vladi Crne Gore na svim naporima za spasavanje i medicinsko zbrinjavanje povređenih putnika.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da se udes dogodio kada je autobus, iz za sada nepoznatih razloga, sleteo sa mosta Ždrijelo, kod manastira Morača.

On je naveo da je autobus završio u provaliju duboku više od 30 metara. Osnovni državni tužilac Vojislav Grujić kazao je da još nije utvrđen uzrok teške saobraćajne nesreće.

On je rekao da je sigurno jedino da je u vreme kada se nesreća dogodila put bio klizav zbog kiše. Prvo treba da izvučemo olupinu autobusa iz provalije, a u daljem postupku, angažovanjem veštaka saobraćajne struke, utvrdićemo uzrok nesreće , naveo je Grujić.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.