Igokea odustala od kvalifikacija za Evroligu

0

Košarkaši klub Igokea, šampion Bosne i Hercegovine i pobednik ligaškog dela Jadranske lige odustao je danas od nastupa u kvalifikacijama za Evroligu i naredne sezone igraće u Evrokupu.

Kako se navodi u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba postoji nekoliko razloga za ovakvu odluku.

“Prvi razlog je to što, kada bismo se kvalifikovali za takmičenje, ne bismo imali vremena da obezbedimo uslove koje propisuje Evroliga, a koje mi sada ne ispunjavamo, pre svega kapacitet dvorane. Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman. Doneli smo odluku da nastupimo u Evrokupu i smatramo da je to izuzetno kvalitetno takmičenje koje ne zaostaje mnogo za Evroligom. Proširenje Evrokupa garantuje niz kvalitetnih utakmica koje ćemo igrati u sportskoj dvorani u Laktaši”
, kaže se između ostalog u saopštenju.

Iz Igokee su poručili da će narednih dana obaviti razgovore sa svim igračima iz prethodne sezone i da će pokušati sa svima da obnove saradnju, kao i sa trenerom Draganom Bajićem.

“Ukoliko, ipak, ne dođe do dogovora sa Bajićem novi trener Igokee biće isključivo trener iz Republike Srpske. Trenere iz drugih država nećemo angažovati”, zaključuje se u saopštenju Igokee.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.