MEDITERANSKE IGRE: Treće zlato za Stjepanovića

Stjepanović je trku završio u vremenu od 1:56.19 minuta, a ovo mu je treće zlato u Mersinu, pošto je prethodno trijumfovao u trkama na 200 i 400 metara slobonim stilom.

"I više sam nego zadovoljan, jer skoro osam meseci nisam trenirao delfin zbog povrede leđa. Iz tog razloga je ovaj uspeh još veći. Nije bilo realno da mislim da ću osvojiti ova tri zlata, nije mi padalo na pamet. Ali ostvarilo se i presrećan sam," rekao je Stjepanović posle trke.

Srebrnu medalju osvojio je Grk Stefanos Dimitriadis (1:57.81), dok je do bronze došao Italijan Frančesko Pavone (1:57.93).

Silađi je do bronzane medalje došao u vremenu od 27,93 sekunde, a njegov uspeh je veći ako se uzme u obzir da je prethodnih dana bio na infuziji zbog zdravstvenih problema.

"Plašio sam se da uopšte neću nastupiti na takmičenju, a puno sam uložio u sve ovo i bilo mi je žao da sve padne u vodu. Na kraju se sve ipak dobro završilo i osećam se fenomenalno. Ostaje žal što sam loše plivao u finišu, loš ulazak u cilj je uticao da ne uzmem vredniju medalju", rekao je Silađi posle trke.

Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Slovenac Damir Dugonjić sa vremenom 27,63, dok je srebro pripalo Italijanu Andreu Tonijatu (27,81).

(Tanjug)

Pogledajte još