Heroj iz Interventne: Golim rukama zadržao čoveka koji je visio s balkona

0

Najplemenitiji podvig godine: Ivan Jovanović (24), heroj iz Interventne patrole. Mladi policajac, u poslednjem trenutku, golim rukama zadržao muškarca koji je visio sa balkona na 12. spratu

Interventna patrola kruševačke policije dobila je hitan poziv: muškarac star 40 godina pokušava da skoči sa 12. sprata jedne višespratnice!

Ivan Jovanović (24), pripadnik patrole od 2008. godine, radio je tog 22. juna i sa kolegama munjevito se uputio na lice mesta. Na teren su izašli i pripadnici Odeljenja za vanredne situacije, ekipe Hitne pomoći i zamenik komandira PU.

Muškarac, koji je visio sa gelendera terase, nakon tridesetominutnog pregovaranja, spasen je. Učinjeno je to u trenutku kada je on počeo da gubi snagu i kada je bilo očigledno da će pasti. Tragedija je izbegnuta zahvaljujući spremnosti i prisebnosti pripadnika Interventne patrole policije – saopšteno je šturo iz Policijske uprave Kruševac.

Iza ovog saopštenja, međutim, “krije“ se herojstvo i veština dežurne patrole i posebno mladog policajca Ivana Jovanovića.

Kako je heroj iz Interventne spasao čoveka sigurne smrti pročitajte u “Večernjim novostima“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.