Meč sa Austrijom verovatno odlučujući

BEOGRAD, 1. juna 2009. (Beta) - Fudbaleri Srbije okupili su se u Kovilovu na pripremama za utakmice sa Austrijom i Farskim Ostrvima, a većina njih slaže se sa ocenom da će ti mečevi presudno uticati na ishod kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Meč sa Austrijom je za nas malo finale i sa takvim shvatanjem i treba da uđemo u duel. Dobro je što i dalje sve zavisi od nas. Austrija je neugodan protivnik, a ispada da smo ih lako pobedili u Beču. Oni su igrali dosta promenljivo, ali su do sada već savladali Francusku i Rumuniju", podsetio je Ivanović na rezultate iz jesenjeg dela kvalifikacija.

Ivanović je kazao da će "orlovima" dodatan motiv predstavljati činjenica da se u subotu na meču sa Austrijom očekuje puna Marakana, jer je do sada već prodato 15.000 ulaznica putem interneta.

"Utakmica će biti spektakl, jer smo dugo čekali ovakvu atmosferu. To će nam biti veliki motiv, ali i obaveza da pokažemo dodatno htenje i želju", dodao je fudbaler Čelsija.

Igrač sredine moskovskog CSKA Miloš Krasić upozorio je da ekipa ne sme da se opusti zbog činjenice da vodi na tabeli Grupe sedam kvalifikacija, sa dva boda više od Francuske.
"Utakmica sa Austrijom je veoma važna. Prija nam prva pozicija na tabeli, ali ne smemo da se zaludimo i mislimo da ćemo tek tako ostati na njoj", kazao je Krasić.

Napadač belgijskog Standarda Milan Jovanović rekao je da očekuje teži meč sa Austrijom od onog koji je odigran jesenas u Beču, kada su "orlovi" pobedili sa 3:1.

"Najteže je pobediti već dobijenu utakmicu. Iako se stvorila slika da smo ih u Beču lako dobili, sada će sigurno biti teže", rekao je Jovanović, koji je dodao da se odlično oseća posle osvajanja druge uzastopne titule prvaka Belgije.

Centarfor nemačke Herte Marko Pantelić ocenio je da je Srbija kvalitetnija ekipa od Austrije.

"Ovo nam je prva od nekoliko meč lopti. Za ovo smo se borili i ne treba sada da budemo sumnjičavi i bojažljivi. Kvalitet je na našoj strani i moramo da ga potvrdimo, makar minimalnom pobedom", izjavio je Pantelić i dodao da oseća dobru atmosferu među navijačima, koji "već zovu i pitaju za ulaznice za subotnju meč".

Golman Sportinga iz Lisabona, koji je proteklih šest meseci bio pozajmljen španskom Hetafeu, Vladimir Stojković rekao je da je oprezni optimista.

"Najgore je igrati protiv ekipa kojima bodovi nisu potrebni, jer se one ne plaše grešaka. Dodatni teret je to što su nam svi već upisali šest bodova. Neće biti jednostavno, ali sam optimista, posebno što bi ova tri boda mogla da budu i najvažnija u kvalifikacijama", zaključio je Stojković.

Utakmica Srbija-Austrija igra se u subotu 6. juna na Marakani od 20.30. Četiri dana kasnije "orlovi" gostuju na Farskim Ostrvima.

Posle pet odigranih utakmica selekcija Srbije zauzima prvo mesto na tabeli sa 12 bodova, dva manje ima Francuske, sledi Litvanija sa devet i Austrija sa sedam bodova. Rumunija je na petom mestu sa četiri boda, dok Farska Ostrva imaju jedan bod.

Pogledajte još