Putari počeli štrajk

0

Radnici svih 26 putarskih preduzeća u Srbiji stupili su danas u štrajk, nezadovoljni nedostatkom novca za održavanje puteva i stanjem u putnoj privredi.

Predsednik Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović je rekla agenciji Beta da se radnici nalaze se u krugu svojih preduzeća i da će Štrajkački odbor odlučivati o daljim vidovima borbe.

Štrajk je započet pošto Vlada Srbije nije prihvatila zahtev da se novac za održavanje puteva obezbeđuje iz akciza na derivate nafte i tečnog gasa.

Vukanović je podsetila da “putari” traže da se sistemskli reši problem finasiranja održavnaja puteva i putarskih preduzeća, tako da se deo novca od akciza na gorivo koristi za održavanje puteva.

Prema ranijoj oceni Samostalnog sindikata putara, bez rešenja problema finasiranja održavanje puteva u roku od dva mesece bez posla će ostati svih 10.000 radnika putarskih preduzeća.

Vukanović je još rekla da putarakim preduzećima nedostaje šest milijardi dianara za rad do kraja godine da bi putarska preduzeća preživela i pripremila za odrzavanje puteva u zimskim uslovima.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.