Evropska liga 2009: Polovičan uspeh protiv Bugarki

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je nakon dvostruke pobede u 1. kolu Evropske lige protiv Grčke, zabeležila polovičan uspeh drugog vikenda. Naš tim je prvi meč dobio sa 3:1, a u drugoj utakmici poraženi smo sa 3:2, nakon što su Bugarke spasile četiri meč lopte.

Posle ovog kola Srbija i Španija dele prvo mesto na tabeli grupe A, sa po sedam bodova, Bugarska je treća sa šest, a Grčka poslednja sa 4 boda.

U drugoj grupi Evropske lige za odbojkašice vodi Francuska sa 8 bodova, Turska i Rumunija imaju po 6, a Velika Britanija 4 boda.

Nakon meča sa Bugarskom, selektor Zoran Terzić je bio mnogo zadovoljniji nego nakon prvog vikenda, iako smo tada obe utakmice dobili:
- Utakmica je odigrana dosta slabije nego prva, ali dobra stvar je što smo igrali agresivno. Odbrana je bila loša i gubili smo lake poene. To nismo smeli da dozvolimo da izgubimo. Oba meča su bila slična, a to što smo bili za nijansu slabiji nego u prvoj utakmici je bilo dovoljno Bugarkama da nas pobede.

Koliko ste zadovoljni drugim vikendom?
- Može se reći da sam zadovoljan, pre svega rezultatom. Odigrali smo dve kvalitetne utakmice, uprkos problemima koji nas prate. Igračice koje su do sada igrale su pokazale da na njih može da se računa. Važno je da smo uvideli šta je dobro, a na čemu još treba da se radi. Siguran sam da će se sve popraviti i da će iz dana u dan biti sve bolje.

Naš tim nije igrao u najjačem sastavu, dok Bugarke jesu?
- Zbog toga smo i pre ovog vikenda rekli da su Bugarke favoriti. Međutim, protiv nas niko ne može da računa na laku pobedu, u kom god sastavu da igramo. Pohvalio bih zalaganje igračica i to što su ispoštovale dogovor koji smo napravili. Naš cilj je i pre mečeva bio da zabeležimo bar jednu pobedu u gostima.

Naredne dve utakmice se igraju u Nišu?
- Dobro je što je sledeći vikend kod kuće. Ako ostvarimo obe pobede protiv Španije bićemo na korak do fajnal fora ovog takmičenja.

Selektor Bugarskog tima je Dragan Nešić, koji je zahvaljujući dobrom poznavanju našeg mentaliteta i igre uspeo da svoj tim dovede do pobede u neizvesnoj završnici.

Najefikasnija igračica meča bila je Bugarka Jeneva sa 24 poena, dok je kod nas Ševarika sa 17 ponela epitet najboljeg poentera.

Seniorke će pripreme nataviti u Nišu, gde će se Španjolkama suprotstaviti 5. i 6. juna.

Katarina Stojković
1. 6. 2009.

Pogledajte još