Cvetković: Najvažniji meč je sa Švajcarskom

BEOGRAD, 1. juna 2009. (Beta) – Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je da je pozvao 28 igrača za predstojeće kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Austriji i Mediteranske igre, kao i da je najvažniji meč sa Švajcarskom 10. juna u Zaječaru.

“Ovo će nam biti lepa prilika za proveru igrača od kojih rukomet očekuje mnogo u perspektivi. Imamo dosta prostora za rad, ali do 8. juna nećemo biti kompletni, jer tek tada dolaze rukometaši iz Francuske, kojima se kasnije završava prvenstvo”, rekao je Cvetković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, najvažnija je prva utakmica sa Švajcarskom u Zaječaru.

“Ulazimo spremni i maksimalno ozbiljni. Nećemo da nas ponese samozadovoljstvo, jer znamo šta nam je cilj”, rekao je Cvetković i dodao da Nenad Vučković zbog povrede neće biti sa reprezentacijom.

On je dodao da će na Mediteranskim igrama učestvovati mlađi igrači, kao i da se nada da će iskoristiti šansu. Kapiten reprezentacije Srbije Ratko Nikolić naglasio je da ekipu očekuju u junu četiri utakmice i ponovio da je meč sa Švajcarskom najvažniji.

“Očekujemo da ćemo proći kvalifikacije i da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo 2010. godine. To bi mnogo značilo za ovu reprezentaciju“, rekao je Nikolić.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da u kvalifikacijama za EP najviše šanse imaju Srbija i Rusija.

“Savez će biti na velikom iskušenju u junu, jer pored muške reprezentacije i ženska igra dve utakmica kvalifikacija za SP u Kini, a počinje i EP za kadetkinje u Vrnjačkoj Banji i Nišu“, rekao je Đurković.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igraće se 10. juna u Zaječaru, 14. juna u Čehovu je meč sa Rusijom, 17. juna u Zaječaru sa Farskim Ostrvima, a 20. juna u Trstu sa Italijom.

Mediteranske igre održaće se od 25. juna do 5. jula u Peskari.

Na spisku selektora Cvetkovića nalaze se:

Golmani: Stanić, Pejanović, Marjanac, Počuča, Stojković, 

Krila: Marković, Holpert, Kojić, Prodanović, Tubić.

Bekovi: Ilić, Anđelković, Nenadić, Bojinović, Stojanović, Vujin, Mitrović, Mirković, Malenčić, Šešum, Đorđić, Rnić, Mešter.

Pivotmeni: Nikolić, Toskić, Vilovski, Inđić.